3.11.10

Malesia, vaiko sittenkin Japani?

Eilisestä tuli semmoinen pläjäys japanilaista kulttuuria, että omistan sille nyt aivan oman blogitekstinsä.

Ensin kävin työkavereiden kanssa lounaalla japanilaisessa ravintolassa. Kyllä perinteinen kumi-instituutin kanttiinikin on edelleen suosiossa, mutta ei siellä sentään aivan viikon jokaisena päivänä pysty syömään. Siispä aina silloin tällöin lähdemme toivioretkelle muihin suuntiin etsimään lounaskeidasta. Tämä eilen löytämämme japanilainen ravintola kyllä oli hyvinkin sellainen etsimämme keidas. Paikkana se oli juuri niin tyylikäs kuin japanilaiselta ravintolalta voi odottaa ja kun ikkunasta avautui vielä näkymä puutarhaan, parempaa ei olisi voinut toivoa.

Otimme kaikki neljä saman lounassetin, jonka nimi oli Fukuharu Zen tms. Kyllähän se tarjoilija sen setin sisällön selitti, mutta silti taisi tulla kaikille aikamoisena yllätyksenä kun sitä ruokaa alettiin raahaamaan pöytään tarjotin toisensa perään. Ateriaan kuului kolme alkupalaa (joku pieni vihannes liemessä, salaatti ja sienimunapaistos), jotka kaikki tuotiin pöytään erikseen. Sen jälkeen kunkin eteen kannettiin tarjottimellinen(!) sushia, sashimia, tempuraa, udon-nuudeleita sun muuta. Kun ne oltiin saatu miten kuten syötyä, kannettiin meille vielä jälkiruoaksi jäätelöannokset. Niiden jälkeen pyörittiin takaisin toimistolle lounasherkkuja muistellen.


Olin oikeasti paljon tyytyväisempi pöydän antimiin kuin kuvasta voisi päätellä.

Oli kyllä varmaankin parasta japanilaista ruokaa, jota olen kuunaan maistanut. Ja hintakaan ei päätä huimannut, 38,90 RM eli alle 9 € koko menu. Myönnettäköön, että vaikka se tuntuu Suomen hintoihin nähden edulliselta, niin on se kuitenkin lähes kymmenkertainen hinta kumitehtaaseen verrattuna. Mutta oli se sen arvoistakin!


Työpäivän jälkeen Japani-teema jatkui kun suuntana oli Isetan-tavaratalossa esillä ollut kabuki-kimono näyttely. Upeitahan nuo olivat, ei voi muuta sanoa. Oma suosikkini oli näyttelyn ylläolevaan julisteeseenkin valittu tumma talvinen kimono. Lieneekö jotain alitajuista kaipuuta talveen? Mene ja tiedä.





Huomenna olen töiden jälkeen menossa kutsuvieraslipuilla Kuala Lumpurin muotiviikkojen muotinäytökseen. Toivon mukaan saan sieltä hyviä kuvia. Erityisesti kauden kuuma muslimimuoti kiinnostaa. Mikä on kauden suosituin tudungin väri? Sen jälkeen nappaan vain repun olalle ja astun bussiin kohti Malakkaa. Perjantai on vapaapäivä hindujen tärkeisiin juhlapyhiin kuuluvan deepavalin, eli valon juhlan takia, joten pääsen reissuun jo huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti