21.11.10

Singapore II

On jotenkin taas ollut niin kiireinen viikko, että on kirjoittaminen jäänyt. Hyvä puoli siinä on se, että on taas kertynyt materiaalia uusiin kirjoituksiin. Esimerkiksi perjantaisesta työpaikan virkistyspäivästä aion kirjoittaa pikimmiten kunhan saan ensin muilta ihmisiltä lisää kuvia käyttööni. Oltiin Sepangin F1-radalla tutustumiskierroksella, pienessä kalastajakylässä lounaalla ja paikallisen kyläyhteisön maatilamatkailuun tutustumassa. Mutta siitä lisää tuonnempana. Nyt palaan vielä hetkeksi Singaporeen.

Singapore on pienestä koostaan huolimatta samanlainen kulttuurien sekamelska kuin Malesiakin, ehkä jopa vieläkin enemmän, sillä maa vetää puoleensa väkeä eri puolilta maailmaa työskentelemään ja elämään. Wikipedian mukaan lähes puolet Singaporen väestä on ulkomaalaisia, mikä on maailman kuudenneksi korkein osuus.

Samassa pienessä kapungissa oli Chinatown, Little India, Kampong Glam eli muslimien kaupunginosa, ja arabikaupunginosa, jolla suunnalla itse majoituin. Tämä on näkymä hostellin edestä. Rakennus on Sultan Mosque, yksi Singaporen nähtävyyksistä.




Itse pidin eniten Little Indiasta, sillä se oli kaikkein värikkäin, eikä Chinatownkaan ollut hullumpi. Vähiten Singaporen alueista miellytti Orchard road eli julmetun iso ostoskatu lukemattomine ostoskeskuksineen. Varsinainen kulutusjuhlan keskittymä sekin. Sieltä pysyin visusti poissa, vaikka joidenkin mukaan se juuri on sitä oikeaa Singaporea. Olkoon vain, minun ei silti tarvitse siellä aikaani kuluttaa.

Nämä kuvat ovat kaikki Little Indiasta. Valot ovat vielä Deepavalin jäljiltä.












Ylläolevassa kasvisravintolassa kävin syömässä sunnuntaina ennen lähtöäni. Ruoka oli hyvää ja halpaa, joskin jonkin verran (liian) tulista meikäläisen vielä tottumattomille makuhermoille.




Sunnuntaina satoi rankasti kaiken päivää, joten vietin koko aikana joko syöden tai museoissa. Bussi kohti KL:ää kun lähti vasta illansuussa. Kävin Asian Civilizations -museossa, Singapore Art Housen tiloissa katsomassa Seamus Murphyn vaikuttavaa valokuvanäyttelyä Afganistanista nimeltään A Darkness Visible, ja Singapore Art Museumissa (SAM) ihmettelemässä nykytaidetta. Sitten loppui aika. Allaoleva taulu on SAMista ja yksi suosikeistani. Se oli vaikuttavampi paikan päällä, sillä sen kolmiulotteisuus ei erotu valokuvassa.





Kävin sunnuntaiaamuna myös aamupalalla oikein pitkän kaavan mukaan, kun kerta lomalla olin. Vein mukanani myös kaksi International Herald Tribunea, joten sunnuntain sanomalehtikiintiökin oli sillä hoidettu. Olin opaskirjasta löytänyt ravintolan, jossa myytiin vain itsevalmistettuja luomuruokia tuoreista lähiraaka-aineista. Ja hyväähän se ruoka oli, ja paikkakin todella viihtyisä. Kuvan setin lisäksi söin vielä jälkkäriksi pannareita.


Nämä kuvat taas ovat Chinatownista. Siellä en käynyt lainkaan valoisan aikaan, kun en ehtinyt, mutta paikka saattoi olla pimeässä jopa enemmän edukseen kuin päiväsaikaan.






Mainitsinkin jo edellisessä Singapore-kirjoituksessani, että kaupunki on varsin eurooppalainen. Siihen vaikuttaa paljon se, että siellä on todella paljon siirtomaakauden aikaisia rakennuksia, bridge-kerhoja sun muita. Alloleva rakennus on Aasian sivilisaatioiden museo, joka on vanha siirtomaa-aikainen rakennus, joka on sittemmin otettu uuteen käyttöön.





Tämä kuva on eräältä kävelykadulta. Kiinalainen mies viihdytti väkijoukkoa tekemällä taikatemppuja. En jäänyt seuraamaan, koska en olisi kuitenkaan ymmärtänyt, mitä on meneillään.


Söin Singaporessa ollessani toisessakin todella hyvässä ja halvassa kasvisravintolassa. Se oli kiinalais-buddhalainen paikka, jossa oli kasvisruokia tiskillä valittavanma vaikka kuinka montaa eri sorttia. Tilaaminen onnistui parhaiten kiinaksi.


Kyllä Singapore sen verta mukava paikka oli, että voin sinne uudemmankin kerran mennä, mutta silti viihdyn paremmin täällä Malesiassa. Haluan oman Aasiani kaaoksineen kaikkineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti