11.10.10

Kylttihuumoria

Ulkomailla saa useimmiten revittyä paljonkin huumoria paikallisista opaste- ynnä muista kylteistä. Täältä Malesiasta ei löydy ihan niin paljoa helmiä kuin vaikkapa Kiinasta tai Japanista, mutta kyllä täälläkin hekotella saa.

Yksi kyltti, jota näkee monessa kaupassa, on kaksi yhden hinnalla -tarjous malesialaisittain: "Buy 1, Free 1". En sitten tiedä, ajatteleeko sitä kukaan muu niin kuin minä. Mutta ajatelkaapa, miltä se kuulostaisi vaikka eläinkaupassa? "Osta yksi (lintu, kala, marsu tms.) ja päästä yksi menemään." Toinen, joka kerta pientä hihitystä aiheuttava kyltti on työpaikan vessasta löytyvä "Please keep clean." Ja senkin kohdalla nimenomaan kyltin sijoituspaikka vaikuttaa (väärin) tulkintaan.

Malaijin kieli tuo myös kyltteihin oman riemastuttavan lisänsä. Ensinnäkään malaijiksi ei tunnu saavan mitään sanottua lyhyesti ja ytimekkäästi. Toisekseen se nyt vaan on hassu kieli. Tämä kyltti oli jalankulkusillan alla. Onneksi viimeinen sana oli "jalan" :D


Oma suosikkini tähän mennessä vastaantulleista kylteistä on tämä:


Itse näen sinnikäästi siinä vanhemman rouvashenkilön (nk. puuma kenties?), joka jopa laukusta kiinni roikkumalla koettaa pidätellä nuorta poikaparkaa, joka puolestaan kauhuissaan koettaa juosta tätihirmua pakoon. No, onneksi alla on selventävä teksti.

Tämä kyltti taas ei ole mikään hirmuisen hassunhauska, mutta omalla tavallaan sympaattinen kuitenkin. Ja paikkanahan oli siis Batu-luolaston hindulaistemppeli.


Loppuun vielä karsittu versio metrotunneleiden kieltokyltistä. Siitä on olemassa myös sellainen pitempi ja kattavampi versio, mutta siitä ei löytynyt tähän hätään kuvaa. Tuo 500 ringitin sakko on siis yli 100 €, joka on aika kova sakko purkan liimaamisesta tai metrossa syömisestä... En ole kyllä huomannut, että kukaan noita sääntöjä valvoisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti