21.10.10

On se nyt hemmetti! II

Kun nyt tälle purnauslinjalle pääsin niin jatketaan nyt hieman vielä. Sitten lupaan niitä söpöjä elukkakuvia. Jookosta?

Toinen, mikä risoo ja pahasti risookin, on täällä käynnissä oleva oikeudenkäynti erästä pitkän linjan poliitikkoa, Anwar Ibrahimia, vastaan. Tämä on jo toinen häntä vastaan nostettu syyte samasta aiheesta eli sodomisasta (lue: homoseksuaalisuus). Ensimmäisen syytteen jälkeen hänet heitettiin poiis hallituksesta ja UMNO:sta ja hän joutui vankilaankin ennen kuin syyte kumottiin ja hänet vapautettiin. Nyt Anwar yrittää oppositiosta käsin paluuta politiikkaan ja tämähän ei kaikille sovi. Häntä vastaan on nostettu uusi syyte ja edelleen samasta aiheesta. Syyte on nostettu pykälän 377B nojalla, tai kuten lehdessä asia ilmaistiin, hänen rikkomuksensa on: "consensual sexual intercourse against the order of nature".

Tätä uuttakin syytettä pidetään lajalti tekaistuna ja vain tekosyynä, jolla Anwar koetetaan savustaa ulos. Monet ovatkin närkästyneitä siitä, miten Anwaria taas loukataan noin alentavalla syytteellä. Että muka homo! Ei ikinä! UMNOn yleiskokuksessakin tapaus Anwar otettiin esille ja myös Malesiaa 22 vuotta pääministerinä johtaneelta Mahathirilta kysyttiin, mitä hän oli mieltä syytteistä. Mahathir ei suostunut edes sanomaan ääneen, mistä hirveydestä Anwaria syytettiin, puhui vain uudeesta syytteestä "samasta asiasta". Hän oli sitä mieltä, ettei Anwaria suotta uudestaan syytettäisi, jollei syytteissä olisi perää. Joka tapauksessa yleinen suhtautuminen on, että homoseksuaalisuussyyte on lähes pahinta, mikä ihmistä voi kohdata.

Malesia tosiaan on maa, jossa jopa molempien osapuolien suostumuksella harrastettu homosekuaalinen seksi on teko, josta voidaan tuomita vankilaan. Aikamoista, eikös? Kun tilannetta vertaa vaikkapa Suomeen, jossa avoimesti homoseksuaalisessa suhteessa elävä Pekka Haavisto voi olla ehdolla presidentiksi ja kävellä arvokkaana kumppaninsa kanssa presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle linnaan Halosta kättelemään, ero on melkoinen. Tästä uudesta kirkko vs. homot -kohusta en sano mitään. Tai no, sen verran sentään, että Suomessa homokielteiset mielipiteet nostattavat kohun ja saavat ihmiset likimain nousemaan barrikadeille. Täällä vastaavasta ei voisi uneksiakaan.

Kyllä täälläkin silti yritetään. Esimerkiksi viime viikonloppuna järjestettiin jo kolmatta kertaa LGBT-tapahtuma Seksuality Merdeka.


Tapahtuman tavoitetta kuvataan näin:
"Do we have the right to privacy? Do we have the right to our own bodies? Do we all deserve to be treated equally regardless of our sexuality?

Yes, yes and yes.

It should not matter if you are single, married or divorced, straight, gay, lesbian, bisexual, transsexual, transvestite, intersexed or asexual, everyone has these rights. But are these rights recognised in Malaysia? Should they be? And what can we do about it?"
(Lähde: http://www.annexegallery.com/index.php?option=com_eventlist&view=details&id=108:seksualiti-merdeka-2009-our-bodies-our-rights&Itemid=28)
Kävin kuuntelemassa yhden esityksen ja jo sen perusteella olin jo todella vaikuttunut. Hienoja puhujia, taidetta, avoimia keskustelutilaisuuksia ja vaikka ja mitä. Sitä juuri täällä kaivataan. Jos haluat tietää tarkemmin, mitä kaikkea lähes viikon mittainen tapahtuma piti sisällään, mene tänne.

Ei voi muuta kuin toivoa voimia ja jaksamista paikallisille aktivisteille, jotta he jaksaisivat jatkossakin pitää sateenkaarilippua ylhäällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti